Taraklı Ayak Nedir?

taraklı ayak nedir, taraklı ayak neden olur, taraklı ayak nasıl tedavi edilir

Taraklı Ayak Nedir? Taraklı Ayak Neden Olur? Taraklı Ayaklar Nasıl Tedavi Edilir?


Taraklı ayak problemi birçok kişide görülebilmektedir. Ayakların taraklı olması durumu erkek ya da kadın olarak ayrım yapılmaksınız belirli sağlık problemlerine sebebiyet verirken estetik açıdan da zorluk yaşanabilir.

 

Taraklı Ayak Neden Olur?


Taraklı ayak sorunu ayakta yer alan tarak kemiğinin normalin dışında gelişmesinden kaynaklanmaktadır. Bazen bu kemiğin ebatlarının normalden büyük olması, bazen de konumunun ayağın dışına doğru olması taraklı ayakların sebebi olarak gösterilmektedir. Bu ayaklar normale göre çok daha geniş olurken, ayakkabı seçiminde daha dikkatli olunmasına sebep olmaktadır. Buna ek olarak Dia Comfort tarafından üretilen ortopedik ve diyabetik özellikli ayakkabı kullanımının pek çok kişide büyük memnuniyet oluşturduğu bilinmektedir. Alınan bu tarz önlemler ya da gerçekleştirilen işlemler bu sorunun ortadan kaldırılması için son derece yeterli olacaktır.

Taraklı ayak probleminde genetik faktörü oldukça önemli bir sebep olarak karşımıza çıkmaktadır.


Taraklı Ayaklar Nasıl İncelir? Ayak Düzeltme Operasyonları


Taraklı ayak sorununda kesin çözüm doktorlar tarafından sağlanabilmektedir. Bilindiği kadarıyla basit bir ameliyat olan bu işlemlerde kemik belirli oranda törpülenebilir ya da bir miktar konumu değiştirilir. Her iki işlem de oldukça basittir ancak direkt olarak kemiğe müdahale olduğundan cerrahi operasyon sınıfında yer almaktadır.

 

Taraklı Ayaklar İçin Ne Yapılabilir?


Taraklı ayak inceltme işlemi yapılmazsa sağlık açısından belirli problemler ortaya çıkabilmektedir. İlk olarak dar ayakkabı kullanımında kişilerin tarak bölgelerinde kızarmalar ve ağrılar ortaya çıkar. Bunlar genel olarak insanların ayaklarının üzerine basmasına engel teşkil etmezken devamlı bir rahatsızlık durumunu ortaya çıkarır. Buna ek olarak düzenli olarak spor yapan kişiler için de bu problem sorun oluşturmaktadır. Ayakların yorulması durumunda direkt olarak ağrılar bu alandan başlarken spor sonrasında zorlanmalara sebep olur.

 

Taraklı Ayaklar Nasıl Ayakkabı Giymeli?


İlk olarak burun kısmı ayakların taraklı olması problemine sahip olan kişiler için ayakkabı seçiminde çok önemlidir. Bu aşamada Dia Comfort’un üretmiş olduğu, burun kısmı geniş olan ya da açık olan ayakkabıların tercih edilmesi gerekir. Bu ayakkabıların kemer kısmı da tam olarak tarak bölgesinde olduğundan rahatsızlıklarını gizleyecek ve ayaklarının çok daha düzgün gözükmesini sağlayacaktır.

Bazı durumlarda kadınlar kapalı modellere yönelmek durumunda kalırken düz tabanlı ve geniş burunlu ayakkabılar taraklı ayak sorunu yaşayanlar için oldukça uygun olmaktadır.

 

 

Etiketler: Taraklı Ayak Nedir? Taraklı Ayak Neden Olur? Taraklı Ayaklar Nasıl Tedavi Edilir?
Ekim 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR